Summa sidvisningar

måndag 15 januari 2018

Gillar du päronbiskvier?

Då måste du kolla in detta recept.
Jag är ingen fena på att baka, tycker det är tråkigt och bakar egentligen bara bröd mest för att att jag är glutenintolerant så det finns inget gott färdigt bröd att köpa. Men så ibland är jag grymt sugen på nån kaka till kaffet och då är ju päronbiskvier väldigt gott. 
Här kommer ett superenkelt recept som du gör i långpanna.


I Ljungby köper man enklast Päronessens på Vildrosen
Annars finns det på nätet.



Botten:
500 g riven mandelmassa
1 dl strösocker
2 äggvitor

Blanda ihop till en smet och tryck ut i en långpanna(ca 38x26 cm)  med bakplåtspapper i. Tips är att blöta händerna så klibbar det inte så mycket.
Baka 170 grader(varmluft) ca 12 minuter
Låt svalna helt

Smörkräm:
200 gram smör
2 äggulor
4 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
8 droppar grön karamellfärg
2 tsk päronessens

Bred ut och ställ kallt 

Smält choklad 



Njut med en kopp kaffe




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar