Summa sidvisningar

fredag 5 april 2019

Glutenfria mördegskakor

Som glutenintolerant behöver man mer än någonsin bra grundrecept på olika bakverk och mat för det ska gudarna veta att allt glutenfritt är inte gott.
Så här kommer ett bra recept på mördeg som man kan använda på flera sätt.
Mördeg

150 g smör
2 dl rismjöl
2 dl majsmjöl
1 dl maizena
2 tsk fiberhusk
1/2 dl socker
1/2 dl sirap

Fyllning:
1 dl lemoncurd eller hallonsylt
1 äggula

eller
Center chokladbitar

eller
hackad god choklad


Sätt på ugnen på 175 grader
Mixa ihop smöret med torrisarna till en smulig massa med händerna tillsätt sirap och låt det gå ihop till en deg.
Rulla och skär i slantar och lägg i små kakformar gör en fördjupning lägg i fyllningen. Hackad choklad blandas i degen
Grädda i ugnen i ca 12 min eller till de fått fin färg.
Låt dem svalna 

En med Center och en med hackad choklad




Koka kaffe eller te och njut.
Lycka till 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar