Så idag har jag testat ett recept som lät väldigt gott i teorin och jag kan säga att vi blev inte besvikna.
Chokladkaka som inte behöver vara i ugnen är som en chokladboll fast kanske lite mer vuxen smak. Så är du en chokladälskare så det ett måste.
Här kommer receptet
Chokladbollar i långpanna, ca. 35 st:
Ingredienser:400 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 dl kakao
1 dl oboypulver
2 msk vaniljsocker
1 dl kokt kaffe
100 g mjölkchoklad
ca. 18 dl finmixad havregryn jag körde dem lite i matberedaren
2 dl florsocker
1 dl kakao
1 dl oboypulver
2 msk vaniljsocker
1 dl kokt kaffe
100 g mjölkchoklad
ca. 18 dl finmixad havregryn jag körde dem lite i matberedaren
Garnering:150 g choklad
1.5 dl cocos eller pärlsocker
1.5 dl cocos eller pärlsocker
Gör så här:Börja med att vispa rumsvarmt smör och florsocker till det blir fluffigt.
Tillsätt kakao, oboýpulver, vaniljsocker, kaffe och smält mjölkchoklad. Vispa ihop.
Tillsätt kakao, oboýpulver, vaniljsocker, kaffe och smält mjölkchoklad. Vispa ihop.
Tillsätt sedan havregrynen lite i taget under konstant vispning.
Smeten ska vara kladdig men fast när den är klar.
Tryck ut smeten i en bakpappersklädd långpanna 40×30 cm, ställ in i kylskåpet en stund.
Smält chokladen till garneringen och bred den över chokladbollssmeten. Toppa med cocos och låt sedan stå i kylskåp i ca. 30 minuter.
Skär sedan i jämnstora rutor.
Förvara i en lufttät burk med lock i kylskåp. Går utmärkt att frysa.
Smeten ska vara kladdig men fast när den är klar.
Tryck ut smeten i en bakpappersklädd långpanna 40×30 cm, ställ in i kylskåpet en stund.
Smält chokladen till garneringen och bred den över chokladbollssmeten. Toppa med cocos och låt sedan stå i kylskåp i ca. 30 minuter.
Skär sedan i jämnstora rutor.
Förvara i en lufttät burk med lock i kylskåp. Går utmärkt att frysa.
Koka kaffe och njut
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar