Idag har vi fyllt frysen med viltsvinskött, jag har bakat päronbiskvier och testat ett nytt bröd som är glutenfritt då så klart.
Vill ni testa bullarna så kommer receptet nedan
Päronbiskvierna hittar ni här i bloggen under fliken bakat
Jag valde att göra dem i formar som frallor, då i princip allt glutenfritt bröd är väldigt kladdigt
De blev supergoda med ost på.
Ingredienser:
- 1 dl morot, riven
- 7 dl havregryn (obs: glutenfria)
- 2 dl mjölk
- 2 ägg
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Riv moroten fint.
- Mixa havregrynen till ett mjöl med matberedare eller mixer.
- Vispa äggen fluffiga med elvisp.
- Blanda ihop allt till en geggig deg och låt svälla i 5 minuter.
- Klicka ut frallor på en plåt med muffinsformar, eller häll hela degen i en avlång brödform eller långpanna.
- Grädda mitt i ugnen i 10–12 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar