Idag har jag testat ett nytt recept som jag fick av kusin Malin,
på mjuk pepparkaka glutenfri såklart
Super god kommer helt klart bli en favorit
Jag var lat och gjorde ingen glasyr men det blir ju extra festligt
Tips:
Byt ut pepparkakskryddorna till rivet skal och saften från 2 citroner för en åretruntkaka
Galet gott kan jag lova
Glutenfri mjuk pepparkaka
4 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 1/2 dl filmjölk
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk fiberhusk
1 påse pepparkakskryddor
1 nypa salt
2 dl (80 g) mandelmjöl
3 1/2 dl (195 g) glutenfri mjölmix (jag använde Finax ljusa mjölmix)
1 1/2 dl lingon (om man vill jag gjorde utan)
Smör och mandelmjöl till formen
Glasyr:
2 dl florsocker
Ca 2 msk vatten
2 dl florsocker
Ca 2 msk vatten
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt med elvisp.
- Smält smöret och tillsätt filmjölken. Rör ner vätskan i smeten.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
- Tillsätt lingonen och blanda försiktigt till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord sockerkaksform (2,4 liter) mjölad med mandelmjöl.
- Jag har ingen så stor form så jag gjorde 7 rejäla muffins vid sidan om.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är färdig, stickan ska vara torr.
- Låt kakan stå i formen i några minuter innan den stjälps upp och får svalna.
- Blanda florsocker och vatten till en glasyr och ringla den över kakan.
- Dekorera eventuellt med lingon.
Koka en kopp kaffe och njut
lycka till // Kram Evis
Ps Tack Malin för tipset
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar